Dr. James Dobson – Amikor nem értjük Istent (Hitben maradni)

2011.09.01 21:34

 

Fiatal korunkban, amikor jó egészségnek örvendünk, és még nem találkozunk betegséggel, csalódással vagy bánattal, könnyű elhinni, hogy az élet majdnem mindig gondtalan és boldog lesz.
Aki elég hosszú ideig él, végül mégis olyan nehézségeket él át, amelyeket nem könnyű megérteni. Ilyenkor a kirakós játék darabjai egyszerűen nem illeszkednek egymáshoz, és nem értjük Istent.

Az ilyen pillanatokban szinte mindenki az emberi élet legtalányosabb kérdésével küszködik: "Miért engedte meg Isten?"

Ha az élet válságai elborítanak, rendszerint úgy érezzük, nagyot csalódtunk Istenben. Képtelenek vagyunk elképzelni, mit tesz az Úr, és ez óriási felindulást okoz bennünk. A miért kérdés, amelyet még Jézus is feltett a kereszten, gyakran évekig - vagy akár egész életen át - megválaszolatlan marad.

A szerző szeretettel ajánlja könyvét azoknak, akik értetlenül állnak az élet nehézségei előtt, és minden illúziójukat elvesztették. Táplálja írása a megsebzettek és csüggedtek szívét, és védje meg a kiábrándulástól azokat, akik még nem kerültek a kétségbeesés karmai közé.

(https://magveto.sk)

 

Kiemelt igék a könyv tartalmából:

"Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. " (2Kor 12.,9)

 

"De én mindig veled leszek, mert te fogod jobb kezemet. Tanácsoddal vezetsz engem, és végül dicsőségedbe fogadsz. Nincs senkim rajtad kívül a mennyben, a földön sem gyönyörködöm másban. Ha elenyészik is testem és szívem, szívemnek kősziklája és örökségem te maradsz, Istenem, örökké! " (Zsolt 73., 23 - 26)

 

"Mert megparancsolja angyalainak, hogy vigyázzanak rád minden utadon... " (Zsolt 91., 11)