Firesz ifjúsági iroda nyílt Komáromban

2012.09.18 14:06

 

A Firesz – Duna Mente az ifjúsági missziós szolgálat hatékonysága érdekében szeptember elsejével ifjúsági irodát nyitott Komáromban. Október elsejével pedig egy teljes állású munkaerőt alkalmaz Gyurcsis Júlia – több éves munkatárs, Firesz Duna Mente vezetőségi tag – személyében – tájékoztatta a Reformata honlapot Süll Tamás ifjúsági lelkész, a Firesz Duna Mente elnöke.

Az iroda fő célja a regionális szintű ifjúsági missziós szolgálat rendszerességének és hatékonyságának megsegítése, az éves alkalmak jobb és átláthatóbb koordinációja, az új ötletek és igények támogatása és megvalósítása, valamint a szükséges adminisztratív ügyek lebonyolítása. Hosszútávon tervezik a más keresztyén ifjúsági szervezetekkel való kapcsolattartás ápolását is.

Az iroda lehetőséget nyújt a személyes találkozásra a hétköznapokon is. Kedd kivételével a munkatársak hétköznap délelőtt 9.00-12.00, délután  13.00-17.00 között várják az érdeklődőket.

Az irodahelyiség – a terület nagyságához mérten – helyet ad a használatban lévő eszközök (zenei és prezentáló technika, sporteszközök, kézműves alapanyagok) tárolására is.

Gyurcsis Júlia feladata közé tartozik az  irodai munka – adminisztráció végzése, pályázatok figyelése, írása és az elszámolások előkészítése, a támogatókkal és a keresztyén ifjúsági szervezetekkel való kapcsolattartás, a tagok nyilvántartása, a belső kapcsolatrendszer vezetése és mentorálása.

 

„Hálásak vagyunk az Úrnak az új lehetőségekért, melyeket csak a belé vetett hit által merünk vállalni, hiszen a most induló irodának többek között nagy anyagi vonzata is van. Hisszük azonban, hogy a vállalt áldozathozatalnak meg lesz a gyümölcse. A nyár folyamán több tábor megszervezésére került sor. Köztük kiemelkedő a már jól ismert, Kárpát-medencét felölelő Csillagpont református ifjúsági találkozó, amelyen közel kétszázhúsz szlovákiai református vett részt. A Fireszhez tartozó fiatalok pedig ismét egy nagy imasátorral szolgálhattak“ – tájékoztatott Süll Tamás ifjúsági lelkész az eddig elvégzett munkákról.

 

(www.reformata.sk)